harde schijven: 4 manieren hoe recycle ik veilig oude harde schijven?

Harde schijven zijn een belangrijk onderdeel van de meeste elektronische apparaten, vooral computers en mobiele telefoons. Volgens een rapport van Backblaze gaat een harde schijf gemiddeld 2 tot 5 jaar mee. Aangezien de gemiddelde persoon zijn mobiele apparaten ongeveer om de 18 maanden vervangt, kunnen deze schijven zich opstapelen. Daarom is het belangrijk om harde schijven te verwijderen, bijvoorbeeld door ze te versnipperen.

Het beste aan het versnipperen van uw harde schijf is dat het milieuvriendelijk is; er zijn geen chemicaliën of giftig afval nodig wanneer u zich op deze manier ontdoet van uw harde schijf. Er zijn ook geen schadelijke metalen zoals lood of kwik aanwezig in het proces, wat betekent dat uw gezin veilig blijft van mogelijke gezondheidsrisico’s veroorzaakt door het weggooien van oude elektronica in stortplaatsen of recyclingcentra.

Wanneer u zich ontdoet van uw oude harde schijf, kunt u deze ook recyclen. Dit helpt de aarde schoon te houden en vermindert de hoeveelheid afval op stortplaatsen, wat vervuilingsproblemen kan veroorzaken voor toekomstige generaties. Het weggooien van oude harde schijven kan een hele beproeving zijn. Als u niet zeker weet wat u moet doen, kunnen wij u helpen.

Ten eerste moet u ervoor zorgen dat u de schijf op een veilige manier weggooit. Gooi een schijf niet weg in uw gewone vuilnis- of recyclingbak – hierdoor kan de schijf beschadigd raken of kunnen er schadelijke chemicaliën in het milieu lekken (wat illegaal is). In plaats daarvan moet u een veilige verwijderingsmethode gebruiken, zoals versnipperen of vermalen.

Als u meer dan één harde schijf hebt rondslingeren, is het belangrijk dat u ze ordelijk opbergt, zodat ze niet verward raken met andere spullen in uw huis of kantoor. Dit helpt om gevoelige informatie te beschermen tegen nieuwsgierige ogen en voorkomt dat iemand toegang krijgt tot uw privégegevens! Zorg er ten slotte voor dat wanneer u uw oude harde schijven weggooit, ze zichzelf niet opnieuw in elkaar zetten! Dit zou kunnen leiden tot beveiligingsproblemen en beschadiging van uw persoonlijke bestanden.

Cyberveiligheid

Als u ooit uw computer hebt gewist en gegevens bent kwijtgeraakt, dan weet u hoe frustrerend het kan zijn om al die gegevens weer terug te krijgen. Dit is waar wij bij [bedrijfsnaam] om de hoek komen kijken. Wij kunnen u helpen alles veilig te houden, van een harde schijf tot een flash drive en alles daar tussenin.

Onze experts zijn opgeleid om al uw gevoelige informatie te herstellen, waaronder financiële gegevens, gezondheidsinformatie, bedrijfsbestanden en meer. Wij werken met grote en kleine bedrijven in het hele land, dus waar u ook bent gevestigd, wij zijn er om u te helpen! We weten dat u zich zorgen maakt dat iemand toegang krijgt tot uw privégegevens. We weten ook dat het niet voldoende is om gewoon bestanden te verwijderen en uw harde schijf opnieuw te formatteren – het is mogelijk om deze maatregelen te omzeilen. Als uw computer niet meer werkt, of als u een nieuwe nodig hebt, is uw harde schijf misschien nog in orde en kan deze worden gelezen door deze over te zetten naar een andere computer.

Menselijke veiligheid

We hebben allemaal nieuwsberichten gezien van mannen, vrouwen en kinderen in ontwikkelingslanden die boven open vuur printplaten aan het smelten zijn, terwijl ze omringd worden door wolken giftige rook afkomstig van brandend e-afval. De tol die dit eist van de gezondheid van de betrokken mensen is enorm, en is grotendeels het resultaat van rijke landen die hun e-waste probleem exporteren naar armere landen.

Wij geloven dat de oplossing voor dit probleem ligt in het voorlichten van mensen over hoe ze oude elektronica kunnen hergebruiken en recyclen in plaats van deze te dumpen op stortplaatsen of te verbranden. Om dit probleem te bestrijden, hebben we een online platform ontwikkeld waar gebruikers kunnen zien hoe ze oude mobiele telefoons, laptops en andere elektronische apparaten kunnen hergebruiken. We geven ook informatie over waar ze hun oude elektronica veilig kunnen weggooien als ze er klaar mee zijn.

Milieuveiligheid

We hebben allemaal nieuwsberichten gezien over mannen, vrouwen en kinderen in ontwikkelingslanden die boven open vuur printplaten aan het smelten zijn, terwijl ze omgeven zijn door wolken giftige rook afkomstig van brandend elektronisch afval. De tol die dit eist van de gezondheid van de betrokken mensen is enorm, en is grotendeels het resultaat van rijke landen die hun e-waste probleem exporteren naar armere landen.

Daarom kondigen we met trots aan dat [bedrijfsnaam] een einde maakt aan deze cyclus door samen te werken met overheden in ontwikkelingslanden om hen te helpen het probleem rechtstreeks aan te pakken. We zullen met hen samenwerken om technische bijstand en ondersteuning te bieden bij de ontwikkeling van wetgeving om elektronisch afval te reguleren, zodat gevaarlijke praktijken zoals verbranding in de open lucht worden voorkomen.

De veilige manier om te recyclen

Het goede nieuws is dat het steeds gemakkelijker wordt om ervoor te zorgen dat uw oude harde schijven veilig worden gerecycled. Dit is voor een deel te danken aan het National Television and Computer Recycling Scheme (NTCRS). Dit programma voorziet in talrijke inzamelpunten in heel Australië voor oude computers en tv’s. Het NTCRS eist van deelnemende recyclingbedrijven dat zij gecertificeerd zijn volgens AS 5377. Deze Australische norm heeft betrekking op de inzameling en verwerking van elektrisch en elektronisch afval en is ontworpen om positieve gezondheids- en veiligheidsresultaten op te leveren.

Dit betekent dat wanneer u uw oude computer of TV inlevert, u er zeker van kunt zijn dat deze op een verantwoorde manier zal worden gerecycled. Voor meer informatie over hoe u een recyclingcentrum bij u in de buurt kunt vinden, kunt u kijken op de NTCRS-website: www.northeastcoastrec.com

In het verleden hebben we gezien dat kleinere organisaties vaak eerder geneigd zijn hun oude computers te recyclen. Dit komt omdat zij geen deskundigen op het gebied van recycling van elektronisch afval kunnen inhuren om hun apparatuur te komen ophalen.

Grotere organisaties zullen daarom rechtstreeks contact moeten opnemen met hun leverancier van IT-hardware of met een gecertificeerd bedrijf voor recycling van elektronisch afval om ervoor te zorgen dat hun oude computers, inclusief harde schijven, veilig worden gerecycled.

Leave a Comment