8 Krachtige anti-verouderingsvoordelen van NMN

NMN, ook bekend als nicotinamide mononucleotide anti-verouder, is een stof die van nature in ons lichaam voorkomt. Aangenomen wordt dat NMN helpt bij het gezond houden van cellen, waaronder DNA en epigenomen. NAD+ en sirtuïnes zijn twee plaatsen waar NMN een belangrijke rol speelt.

NMN is een molecule die ons lichaam van nature aanmaakt. Het is verantwoordelijk voor een goede reparatie en onderhoud van ons DNA, epigenoom en mitochondriën. NMN vertraagt niet alleen het verouderingsproces, maar heeft ook positieve effecten op de hersenfunctie, de kracht van het immuunsysteem en de controle van de bloeddruk (R).

NMN verhoogt het energieniveau

NMN is een natuurlijk voorkomende metaboliet van niacine, die wordt aangetroffen in voedsel en supplementen. Van NMN is aangetoond dat het de energie en het uithoudingsvermogen verbetert bij muizen met een verouderingsgerelateerde achteruitgang van het zenuwstelsel. Studies tonen aan dat oraal toegediende NMN het uithoudingsvermogen en de conditie van oude muizen met wel 80 procent verhoogt (R,R).

NMN verhoogt het uithoudingsvermogen en de conditie van oude muizen tot 80 procent. NMN kan ook geheugen en leren stimuleren, helpen beschermen tegen diabetes, glucose-intolerantie en de cardiovasculaire gezondheid verbeteren. De meest aanbevolen dosering is tweemaal daags 1.000 mg, maar uit sommige studies op muizen blijkt dat hogere doses doeltreffender zijn dan lagere.

NMN verbetert het geheugen

Er was een studie die aantoonde dat NMN de doorbloeding van de hersenen en de cognitieve activiteit bij muizen verbeterde, wat betekent dat het ook bij mensen zou kunnen werken. Het lijkt ook ontstekingen te verminderen en de cognitieve functie bij makaken te verbeteren (R).

NMN is een molecuul waarvan is vastgesteld dat het verschillende positieve effecten heeft op de hersenen en het lichaam. Van NMN wordt gedacht dat het voordelen heeft, van een verbeterde cognitieve functie tot een beter functioneren van de hersenen.

NMN is een essentiële voedingsstof voor onze hersencellen, en het is ook een belangrijke bron van energie voor onze mitochondriën – de krachtcentrales in onze cellen. Wanneer je NMN neemt, is ons lichaam in staat om meer energie te produceren uit het voedsel dat we eten, wat betekent dat je in staat bent om nog beter te presteren op mentale oefeningen of concentratietesten.

NMN & gezondere bloedvaten

NMN is een krachtig anti-verouderingsgeheim dat ons lichaam op alle niveaus voedt: van het diepste celniveau tot het extrasomatische niveau. Studies tonen aan dat NMN verouderde bloedvaten verjongt, de tubulaire functie bij verouderende personen behoudt, ontstekingsmarkers vermindert, de vasculaire elasticiteit verbetert en andere sterke positieve effecten op de gezondheid heeft. NMN, een verbinding die bekend staat als stikstofoxidedonor, is een zuurstofverruimende verbinding die in de bloedvaten werkt als vaatverwijder om de bloedstroom te vergroten. Aangetoond is dat het de elasticiteit van oude dierlijke bloedvaten ondersteunt en zelfs de vasculaire reactie op verwondingen bij ouder wordende dieren verbetert.

NMN verbetert de stofwisseling

NMN is een bestanddeel van de mitochondriën, waar het helpt energie te produceren terwijl we bewegen. Dit is zeer belangrijk, omdat tijdens het ouder worden het metabolisme aanzienlijk afneemt, wat leidt tot een verhoogd risico op vele ziekten. Studies tonen aan dat NMN insulineresistentie kan verminderen, plasma lipidenprofielen kan verbeteren, en veroudering-geassocieerde gewichtstoename kan verminderen, terwijl het ook lichamelijke activiteit bevordert (R,R,R).

Naarmate mensen ouder worden, vertraagt de stofwisseling en dit leidt tot vele ziekten. Studies tonen aan dat NMN de insulineresistentie kan verbeteren, de bloeddruk kan verlagen, en de gewichtstoename door veroudering kan verminderen. Het verbetert ook de bloedlipidenprofielen en de fysieke activiteit

NMN verbetert verouderingsgerelateerde achteruitgang bij oudere organismen

Naarmate we ouder worden, vertragen veel lichaamsfuncties. Zo nemen bijvoorbeeld het energieniveau en de botdichtheid af naarmate we ouder worden. Als gevolg hiervan is het een algemene conclusie geworden dat men goed oud moet worden om een goede gezondheid te behouden. Nu hebben wetenschappers bewijs gevonden dat jonge muizen baat hebben bij het eten van voedsel van een oud dier, net als wij!

Naarmate we ouder worden, vertragen veel lichaamsfuncties. Zo nemen bijvoorbeeld het energieniveau en de botdichtheid af naarmate we ouder worden. Als gevolg hiervan is het een algemene conclusie geworden dat men goed oud moet worden om een goede gezondheid te behouden. Nu hebben wetenschappers bewijs gevonden dat jonge muizen baat hebben bij het eten van voedsel van een oud dier, net als wij!

NMN verbetert de vruchtbaarheid

NMN, ook bekend als nicotinamide mononucleotide, is een nucleotide waarvan is aangetoond dat het de atletische prestaties bij sommige mensen verbetert. NMN wordt gebruikt als voedingssupplement of als geneesmiddel om de ziekte van Parkinson, cachexie en andere aandoeningen te behandelen. Het kan ook oude muizen weer vruchtbaar maken (R).

NMN (Nicotinamide Mononucleotide) is de precursor van NAD in ons lichaam, wat betekent dat wanneer u NMN neemt, uw cellen dit zullen omzetten in NAD. Het gebruik van NMN supplementen is de snelste manier om NAD+ in je lichaam te produceren. NMN kan van nature worden gevonden in etenswaren zoals avocado, broccoli, kool, komkommer, en edamame. .

NMN verbetert de gezondheid van stamcellen

Tijdens de veroudering nemen de stamcellen af en worden de overblijvende cellen vaak disfunctioneel. Dit draagt bij aan veroudering en vermindert het zelfvernieuwend vermogen van de overgebleven cellen. Verschillende studies tonen aan dat het stimuleren van NAD+ de gezondheid van stamcellen kan verbeteren, wat leidt tot een verbeterde zelfvernieuwing (R,R,R)

Veroudering wordt geassocieerd met een afname van de efficiëntie van de zelfvernieuwing van stamcellen, wat leidt tot een vicieuze cirkel van veroudering. NAD kan de expressie stimuleren van genen die betrokken zijn bij weefselonderhoud, -herstel en -verjonging (R). In vitro studies tonen aan dat NAD het niveau van jongvolwassen stamcellen verhoogt. Met regelmatige supplementatie zullen zij effectiever worden in het genereren van nieuwe cellen en het onderhouden van gezond weefsel.

NMN herstelt DNA-schade

NMN is een effectieve en natuurlijke antioxidant die cellen helpt hun beschadigde DNA te herstellen. Het werkt door zich direct te binden aan dubbelstrengs breuken in het DNA, waardoor vrije radicalen worden geblokkeerd om verdere schade te veroorzaken. Dat is de reden waarom muizen die NMN toegediend kregen aanzienlijk minder DNA-schade hadden (zoals gemeten door alpha-H2AX).

Muizen die NMN toegediend kregen hadden significant minder DNA schade (zoals gemeten door alpha-H2AX, een biomarker voor DNA schade), vergeleken met muizen die geen NMN toegediend kregen. Al deze resultaten tonen het potentieel van NMN aan om het begin van ziekten die geassocieerd worden met versnelde veroudering en chronische ziekte te voorkomen of te vertragen.

In één experiment werden muizen bestraald, wat normaal gesproken leidt tot enorme hoeveelheden DNA-schade, waarbij grote hoeveelheden rode bloedcellen worden gedood. Toen de muizen echter NMN kregen, hadden ze significant hogere rode bloedcellen in vergelijking met bestraalde muizen die geen NMN kregen (gemeten aan de hand van hemoglobinewaarden).

Leave a Comment