Drie belangrijke voordelen van online winkelen

Sinds de opkomst van grote op internet gebaseerde e-commercesites, is de groei van online winkelen exponentieel geweest, met een enorme toename van het aantal consumenten dat ervoor kiest om online te kopen in plaats van in de winkel. Veel traditionele retailers hebben dit voorbeeld gevolgd, waarbij de meeste winkels nu een speciale e-commerce website hebben waar consumenten online aankopen kunnen doen, van bekende merken tot liefdadigheidsinstellingen.

EXTRA PRODUCTEN ONLINE

Het is geen geheim dat de meeste winkels online een grotere voorraad hebben dan op hun fysieke locaties. Vanwege de capaciteit van magazijnen en de beperkte ruimte van lokale winkels, hebt u vaak online toegang tot een veel groter assortiment producten, en zoekknoppen maken het nog gemakkelijker om de producten die u zoekt in een minimale hoeveelheid tijd te vinden.

ONLINE KORTINGEN EN VOUCHERCODES

Hoewel het vaak zeldzaam is om een ​​voucher in de winkel te vinden, tenzij de winkel een speciaal evenement organiseert, bieden veel retailers een groot aantal kortingen en vouchercodes die online kunnen worden gebruikt als onderdeel van hun promotie-aanbod.

Het internet is ook de thuisbasis van veel kortingswebsites en externe retailers die goederen tegen gereduceerde prijzen aanbieden, wat betekent dat u hetzelfde product voor een fractie van de nettowaarde kunt vinden. Dit geeft consumenten een veel bredere toegang en mogelijkheid om de nieuwste deals en promoties te vinden.

Dus waarom kiezen mensen er steeds vaker voor om online te winkelen in plaats van te winkelen bij hun lokale winkels? Hier zijn drie belangrijke voordelen van online winkelen ten opzichte van traditionele fysieke winkels.

1. Gemak:

Voor veel klanten is gemak een van de voordelen van online winkelen. Hoewel sommige mensen het gemakkelijker zouden vinden om bij een plaatselijke winkel langs te gaan dan iets online te bestellen en het te laten verzenden, zijn er een paar voordelen van online winkelen die gewoon handiger zijn.

Winkelen vanuit het comfort van uw huis

Ten eerste hoeft u niet echt naar de winkel te gaan. Alleen al om fysiek naar een winkel te gaan, heb je een manier nodig om daar te komen, en voor de meeste mensen is dit autorijden. U verspilt niet alleen benzine door naar de winkel te rijden, maar het kost ook kostbare tijd van uw dag. Vergelijk dat eens met het gemak van online winkelen, dat op veel grote sites een kwestie van één klik is geworden. Betalingsgegevens, zoals creditcardgegevens, kunnen veilig worden opgeslagen voor een gemakkelijke winkelervaring.

U hoeft niet naar de winkel te rijden om shampoo of hondenvoer op te halen. Kies gewoon het product online, klik één keer en voila, het is onderweg. Dit brengt ons bij een ander handig aspect van online kopen: snelheid.

Snelheid

Dit is een gebied waar traditionele detailhandel in het verleden een voorsprong leek te hebben op online detailhandel. Vroeger was het zo dat winkelen in winkels onmiddellijke bevrediging zou geven, omdat je je aankoop in je hand kunt houden op het moment dat je hem koopt. Maar dit voordeel wordt langzaam teniet gedaan door het groeiende veld van e- commerce orderafhandeling .

Een paar jaar geleden was het niet ongebruikelijk om een ​​week te wachten op de levering van je product, wat voor veel consumenten te lang was. Tegenwoordig kan een online retailer met een hoogwaardig en gestroomlijnd orderverwerkingsproces uw product echter meestal binnen 1-2 werkdagen bij u bezorgen. Soms kunt u zelfs dezelfde dag nog bezorgen, wat een enorm voordeel is van online winkelen.

Snelle en betaalbare online verzendopties hebben de afkeer van veel mensen voor online winkelen doen afnemen. Snelle verzending (soms zelfs gratis verzending op dezelfde dag) is een van de belangrijkste redenen waarom steeds meer mensen ervoor kiezen om online te winkelen.

2. Prijs:

Is iets online kopen goedkoper dan het in de winkel kopen? In veel gevallen is dat zo! Sommige online winkelwagentjes en platforms bieden jaarlijkse abonnementsdiensten die kortingen en gratis verzending bieden voor elk gekocht item. Zelfs als dit niet het geval is, kunnen online kopers geld besparen omdat ze de mogelijkheid hebben om gemakkelijk prijzen te vergelijken voor de best mogelijke deal.

Wanneer uw concurrentie slechts een klik verwijderd is, is er een enorme stimulans om de laagst mogelijke prijzen aan te bieden. Prijs is altijd een cruciaal onderdeel geweest van het verzekeren van verkoop, en het gemak van prijsvergelijkingen op internet is een belangrijk voordeel van online winkelen.

Een ander prijsvoordeel van online winkelen is dat, afhankelijk van de staat, veel online winkels geen omzetbelasting heffen, wat een enorm concurrentievoordeel oplevert voor online retailers. Maar hoe zit het met de verzendkosten? Veel winkels bieden gratis verzending aan als je een bepaald bedrag koopt.

3. Verscheidenheid:

Kunt u dat specifieke elektronische onderdeel of speelgoed in speciale editie niet vinden in uw lokale Walmart? Geen probleem, want het is heel goed mogelijk dat je het online vindt. Een van de voordelen van online winkelen is dat speciale artikelen, moeilijk te vinden producten en bijna alles onder de zon op internet worden verkocht.

Dit komt omdat online retailers niet op elke locatie voorraad hoeven aan te houden, zoals in fysieke winkels. Voorraad is centraal gelegen dicht bij klanten in fulfilmentmagazijnen die gemakkelijk overal naar online shoppers kunnen worden verzonden. Het internet maakt het ook gemakkelijker voor gespecialiseerde verkopers omdat ze geen fysieke winkel hoeven te onderhouden om hun producten te verkopen.

Ten slotte is internationale e-commerce een grote factor online. Mensen die op internet verkopen, concurreren niet met buurtwinkels, ze concurreren met iedereen die vergelijkbare producten verkoopt, uit welk land ze ook afkomstig zijn. De mogelijkheid om uw bestelling naar het buitenland te laten verzenden is tegenwoordig ongelooflijk gebruikelijk en geeft u meer keuze wanneer u online winkelt.

Waarom kiezen om online te verkopen?

Kortom, er zijn grote voordelen van online winkelen en goede redenen om online te winkelen. Online detailhandel biedt aanzienlijke en duidelijke voordelen ten opzichte van fysieke winkels, dus het zou geen verrassing moeten zijn dat grote bedrijven een enorme stijging van de online verkoop zien. Zullen er altijd mensen zijn die 2-daagse levering te traag vinden? Ja, en er zullen altijd mensen zijn die ook genieten van traditioneel winkelen in winkels en browsen.

Hoewel sommigen nog steeds van mening zijn dat de nadelen van online winkelen opwegen tegen de voordelen, is de verschuiving naar online detailhandel niet iets dat kan of moet worden genegeerd, net zo min als de voordelen van het online verkopen van producten. Als u uw orderafhandelingsproces wilt verbeteren, is het misschien tijd om samen te werken met een ervaren 3PL.

Als u overweegt om af te wijken van fysieke winkels, is er geen beter moment om dit te doen, met een enorm scala aan merken en producten die op uw gemak online beschikbaar zijn. Van het laten bloeien van onafhankelijke winkels zonder te investeren in een fysieke locatie, tot toegang tot de goedkoopste en meest toegankelijke deals, internet biedt een breed scala aan voordelen voor de consument die de manier waarop u winkelt ten goede kunnen veranderen.

Leave a Comment