‘S Werelds meest en minst krachtige paspoorten voor 2021 Wonderful Guide

‘S Werelds meest en minst krachtige paspoorten voor Het nieuwe jaar is een tijd voor goede voornemens en reflectie op het verleden. Wat is een betere manier om uw oudejaarsavond door te brengen dan door deze lijst van ‘s werelds sterkste paspoorten in 2021 door te bladeren? De paspoortindex rangschikt paspoorten van sterkste naar zwakste op basis van hun visumvrije score. De index houdt rekening met factoren zoals hoeveel landen kunnen worden bereisd zonder visum, hoe lang het duurt om een aanvraag te verwerken, en de status van het land met betrekking tot de internationale samenwerking op het gebied van wetshandhaving. Als u op zoek bent naar meer informatie over welke landen zijn opgenomen in de ranglijst of als u advies wilt over welk paspoort het beste bij u past, bezoek dan onze blog post “What Countries Are Included In This Ranking?”

Werelds meest en minst krachtige paspoorten

‘S Werelds meest en minst krachtige paspoorten voor 2021:

De ranglijst van ‘s werelds krachtigste paspoorten wordt gedomineerd door Europa, met Duitsland aan de top. Met het Duitse paspoort kunt u zonder visum naar 190 landen reizen en het wordt ook niet als een van de sterkste paspoorten in deze categorie beschouwd; er zijn andere, meer concurrerend geprijsde opties die u een vergelijkbare toegang bieden zonder dat u daarvoor zulke hoge kosten moet betalen!

 

Europa regeert de top 20

Met 190 landen staat Zuid-Korea op een gedeelde derde plaats met Duitsland en Finland. Italië komt op de vierde plaats met een score van 189, terwijl Luxemburg de top vijf van Europa voor visumvrij reizen afrondt met respectievelijk 188/187 – op de voet gevolgd door Oostenrijk Denemarken (188), Ierland (187) Nederland Portugal ZwedenFrankrijk , BelgiëZwitserland Nieuw-Zeeland Australië Maleisië China Hongkong UK India Thailand Filipijnen Singapore Bahrein DubaiJordanië Verenigde Arabische EmiratenKoeweit Jemen Marokko Qatar Arabische republiekSaudi-Arabië Jordanië

De paspoorten van Japan en Singapore staan bovenaan deze lijst, met visa die de doorreis naar 192 landen zonder visum mogelijk maken.

 

De twee hoogst gerangschikte naties op nummer één staan samen: Japan (zonder beperkingen) en Singapore – dat bovendien grenzeloze toegang biedt aan reizigers uit Australië , China Hong Kong SARs Taiwan Macau Uniegebieden Amerikaans Samoa Antigua Bahamas Barbados Belize Canada Costa Rica Cuba Dominica Dominicaanse Republiek El Salvador Grenada Guatemala Haïti Honduras Jamaica Mexico Nicaragua Panama Saint Vincent & The Grenadines Sint Maarten Suriname Trinidad Tobago Turks And Caicos Eilanden Verenigde Staten Uruguay Venezuela Maagdeneiland(

De VS staat op de zevende plaats

De Verenigde Staten en het Verenigd Koninkrijk staan momenteel op de zevende plaats, maar dit zal veranderen naarmate nieuwe bestemmingen zich blijven ontwikkelen. Australië staat op de achtste plaats met 184 landen, terwijl Canada op de negende plaats eindigt met 182 landen. De top tien ziet er als volgt uit: Litouwen (182), Polen (182) Slowakije (183).

De analyse van de rangschikking van elk land is hier te zien

 

Ongelijkheden en contrasten

In het verslag staat dat “landen in het noorden van de wereld met hooggeplaatste paspoorten een aantal van de strengste inkomende Covid-19 reisbeperkingen hebben opgelegd”, terwijl veel landen met een lagere rang worden beschouwd als ontspannen als het gaat om hun grenzen, wat kan leiden tot verschillen tussen degenen die verschillende soorten of rangen hebben. Afghanistan staat bijvoorbeeld op de laatste plaats van deze lijst, maar heeft toegang tot 166 minder bestemmingen voor toeristen omdat slechts 26 landen zonder visumplicht kunnen worden bezocht, terwijl de toegang zonder visumplicht beschikbaar is via buurland China, waar zij desgewenst nog 31 andere vreemde landen kunnen bezoeken

Het mondiale Noorden heeft al enige tijd agressieve strategieën ter indamming van de migratie opgelegd door middel van een rigide toepassing van grenscontroles, waardoor het verkeer van personen op verschillende manieren wordt ondermijnd. Deze tendens werd duidelijk door de aan Covid-19 gekoppelde reisbeperkingen, die een nieuwe toevoeging zijn aan een reeds bestaand instrumentarium dat wordt gebruikt door Europese landen zoals Frankrijk of Duitsland, die sinds 2000 20 paspoorten hebben gedomineerd .

Aan de onderkant

Uit de Henley Passport Index blijkt dat Noord-Korea met 39 bestemmingen het land is waar de meeste beperkingen gelden op het vlak van reisvrijheid. Nepal en de Palestijnse gebieden volgen op de voet met elk 37 bestemmingen voor een totaal van bijna 50%. Daarna komen Somalië (34), Jemen (33) en Pakistan (31), waaruit blijkt hoeveel ruimte er nog steeds is om deze enorme wereld waarin we leven te verkennen, ondanks recente beperkingen door Covid-19; hun rangschikking houdt echter geen rekening met deze tijdelijke tegenslagen die diepgaande kloven hebben gecreëerd, zelfs onder gevaccineerde personen die uit lager gerangschikte landen zoals Afghanistan (# 28) reizen.

Ondanks het feit dat zij bovenaan de Henley Passport Index staan, zetten Japan en Singapore hun traditie van streng immigratiebeleid voort in vergelijking met Afghanistan, dat door COVID-19 een strenger inreisverbod heeft opgelegd.

Ondanks het feit dat Japan op de eerste plaats staat met een visumvrije score van 192, legt het op dit moment preventief een inreisverbod op aan bijna alle reizigers uit andere landen. Tegelijkertijd hangt de tweede plaats van Duitsland (190) af van welk land je van plan bent te bezoeken of waar je woont als je deze grote natie van de Europese Unie bezoekt – want hoewel praktisch elke bezoeker zonder problemen binnen kan komen als hij een Oostenrijks/Britse dubbele nationaliteit heeft!

In tegenstelling hiermee heeft Egypte geen beperkingen opgelegd aan zijn burgers die overal buiten hun grenzen reizen zonder visum, omdat het gewoon 97e op 100 is

Kenia is een klein land dat veel natuurlijke wonderen te bieden heeft. De inwoners van dit Oost-Afrikaanse paradijs lijden echter onder grote armoede en werkloosheid, ondanks de 77e plaats op de wereldranglijst voor economische vrijheid. Dit heeft ertoe geleid dat sommige Kenianen die in het buitenland wonen of in andere delen van Afrika zoals Dar es Salaam (Tanzania) en die in het bezit zijn van een dubbele nationaliteit regelmatig naar huis terugkeren als gevolg van hun verlangen om weer volledig deel te nemen aan de samenleving, terwijl anderen hun toevlucht zoeken in achteraf-reisarrangementen, gewoon zodat ze naar buiten kunnen gaan zonder zich zorgen te hoeven maken over het feit dat ze aan de grens worden weggestuurd, omdat er geen beperkingen zijn tegen deze houders om specifieke landen te bezoeken. Zelfs als je een onbeperkt Keniaans paspoort hebt, maar nog steeds een visum nodig hebt voordat je verder reist dan 72 buurlanden – het betekent niets als alles in overweging wordt genomen; in plaats van te profiteren van hoe

 

Leave a Comment