Waarom hebben vrouwen vaak pijn in de onderbuik? Complete 10 Guide

vrouwen vaak pijn in de onderbuik Pijn in de onderbuik wordt regelmatig geïdentificeerd met de maaggerelateerde plot, maar kan ook worden geïdentificeerd met toestanden van de lichaamsverdeler, huid, aderen, urinepakket of conceptieve organen. Het territorium kan delicaat aanvoelen of de pijn kan extreem zijn en de hele buik kan onbuigzaam zijn. Pijn in de onderbuik kan ongelooflijk ongemakkelijk zijn en daarmee gepaard gaand extreem onbehagen. Patiënten en voogden raken gestrest met het begin van pijn in de onderbuik.

vrouwen vaak pijn in de onderbuik

Waarom hebben vrouwen vaak pijn in de onderbuik? Volledige gids

Redenen voor bekkenpijn

Zoals u zich kunt voorstellen, zijn menstruaties de belangrijkste bron van bekkenpijn bij dames. De meeste dames krijgen bekkenpijn in de twee of drie dagen van hun menstruatie – veronderstelde vrouwelijke spasmen of in wezen menstruatiepijn. Een paar dames krijgen bovendien bekkenpijn rond het midden van hun cyclus wanneer ze ovuleren. Deze pijnen fluctueren enorm in ernst, maar als ze een paar dagen aanhouden, beginnend voor je menstruatie, verband houden met verschillende bijwerkingen of een enorm effect op je leven hebben, moeten ze worden bekeken. Hier is een korte lijst van oorzaken van buikpijn:

Endometriose

Een van de belangrijkste dingen waar u naar moet kijken, is of bekkenpijn wordt geïdentificeerd met uw cyclus en of deze ernstig is en uw tevredenheid beïnvloedt, verduidelijkt Dr. Karen Morton, deskundige gynaecoloog en organisator van klinische hulplijn Dr. Morton’s. Als dat zo is, kan endometriose het probleem zijn. Endometriose, waarbij cellen zoals die in de buikwand worden gevonden buiten de baarmoeder, is een echt basisaandoening die meer dan 1.000.000 vrouwen in het VK beïnvloedt, en het kan ernstige verzwakkende menstruatiepijn veroorzaken. Het kan ook pijn veroorzaken tussen menstruaties, pijnlijke seks, sijpelen tussen menstruaties en problemen met zwanger worden. Ook kan het enige tijd duren om geanalyseerd te worden, omdat manifestaties net als andere reguliere aandoeningen kunnen zijn.

Adenomyose

Het heeft ook een andere aandoening die adenomyose wordt genoemd – waarbij het endometriumweefsel (de bedekking van de buik) zich verplaatst in de buikspier – die vaak onontdekt blijft. Dit kan ook leiden tot vertraagde vrouwelijke spasmen, forse drainage en pijn tijdens seks.

Bekken provocerende infectie

Als je pijn niet wordt geïdentificeerd met je cyclus en als het de eerste keer is dat je dit soort pijn hebt gehad, zegt Dr. Morton dat het heel goed een besmetting kan zijn, zoals een bekkenprovocerende infectie (PID). PID is een ziekte van de conceptieve organen van een vrouw die de buik, eileiders en eierstokken beïnvloeden. “Aanhoudende bekkenpijn kan worden vergezeld door een release, net als koorts”, zegt ze.

Zwangerschap

Als u zwanger bent (of zou kunnen zijn), moet u weten wat de bijbehorende redenen zijn voor bekkenpijn: buitenbaarmoederlijke zwangerschap (intense bekkenpijn die mogelijk gepaard gaat met vaginaal sterven), onnatuurlijke geboortecyclus, de uitbarsting van het corpus luteum, en ontijdig werk. Zie onze bekkenpijn bij vrouwen-flyer voor extra subtiliteiten.

Bekken grepen

Een band is littekenweefsel dat zich in het lichaam voordoet en twee zaken met elkaar in verband brengt die niet met elkaar in verband zouden moeten worden gebracht. Dit kan pijn veroorzaken, omdat het lichaam moeite heeft om zich aan te passen aan de grip die het littekenweefsel zou kunnen vormen vanwege een oude ziekte, endometriose of andere problemen daar. Bekkengrepen kunnen bij bepaalde dames constante bekkenpijn veroorzaken en ze kunnen verschillende bijwerkingen veroorzaken, afhankelijk van waar het littekenweefsel verschijnt. Een specialist kan enkele verwaarloosbaar opdringerige medische procedures voorschrijven om grip te verminderen en indicaties te kalmeren.

Ovariële puistjes

Ovariële puistjes ontstaan ​​wanneer de eierstokken verzuimen een eicel af te leveren. De follikel die het ei vasthoudt, gaat mogelijk niet helemaal open om het ei af te leveren, of het kan verstopt raken met vloeistof. Op het moment dat dit gebeurt, ontstaat er een ontwikkeling die een puistje wordt genoemd en die kan uitpuilen, druk of bekkenpijn op het lichaam met de zweer veroorzaken. Zoals de ACOG verduidelijkt, zijn de meeste blaren niet-kankerachtig. Meestal verdwijnen ovariële puistjes helemaal alleen. Soms kan een puistje leeglopen of ontploffen, wat scherpe, ernstige pijn in het bekken kan veroorzaken en mogelijk klinische behandeling vereist. Specialisten kunnen ovariële gezwellen onderscheiden met behulp van echografie, en ze kunnen medicijnen voorstellen die variëren van zorgvuldig vasthouden tot de medische procedure.

Vleesbomen

Vleesbomen zijn stukjes spier- en vezelig weefsel in de baarmoeder. Hoewel ze niet-kankerachtig zijn en in het algemeen geen aanleiding geven tot manifestaties, kunnen deze ontwikkelingen een oorzaak van pijn zijn. Ze kunnen pijn in het bekken of de onderrug of pijn tijdens seks veroorzaken. Fibromen kunnen tijdens de menstruatie ook over-the-top drainage of knijpen veroorzaken. Een paar vleesbomen hebben geen behandeling nodig. Als een dame ontdekt dat haar bijwerkingen moeilijk te overzien zijn, kunnen specialisten een van de vele medicijnen voorstellen, waaronder medicijnen, niet-invasieve methoden of medische procedures.

Tumor

In zeldzame gevallen kan een schadelijke ontwikkeling in het conceptieve kader, het urinewegplot of het gastro-intestinale kader de rechtvaardiging zijn van pijn in het bekken. De tumor kan ook verschillende manifestaties veroorzaken, afhankelijk van waar hij verschijnt. Specialisten moeten een zorgvuldige beoordeling uitvoeren, waarbij regelmatig bloed- en beeldvormende tests worden gebruikt om een ​​tumor te onderscheiden. Wanneer ze het probleem hebben geanalyseerd, zullen ze mogelijke medicijnen voorstellen.

Verschillende oorzaken

Een van de problemen met bekkenpijn is dat het heel goed multifactorieel kan zijn – wat betekent dat het niet slechts één aandoening is die de bijwerkingen veroorzaakt, zegt de heer Athanasius. “Typische pijn kan komen van de urineweg, het gynaecologische pakket, het maagdarmkanaal of het kan ook een musculoskeletale reden zijn – dus je moet overal naar kijken.”

Hoe kan ik buikpijn voorkomen?

Niet alle soorten buikpijn zijn te voorkomen. In ieder geval kun je het gevaar van buikpijn beperken door de begeleidende dingen te doen, zoals Eet een vaste eetroutine, Drink regelmatig water, Sport regelmatig en Eet meer bescheiden maaltijden. Als u een darmprobleem heeft, zoals de infectie van Crohn, volg dan de eetroutine die uw PCP u heeft aangeboden om het ongemak te beperken. Als u GERD heeft, eet dan niet binnen 2 uur slaaptijd. Het gebruik van ontstekingsremmende medicijnen of NSAID’s moet worden vermeden totdat de reden voor de pijn is geanalyseerd, omdat de voorschriften een aantal fundamenten kunnen verergeren (bijvoorbeeld maagzweren, darmsterven).

 

Leave a Comment