Hoe werkt een warmtepomp In 2021? Very Easy Discription

Hoe werkt een warmtepomp Een warmtepomp is een apparaat dat thermische energie scheidt van een bron met lage temperatuur (zoals de buitenlucht of de grond) en deze naar een gootsteen met een hogere temperatuur verplaatst (bijvoorbeeld de verwarming binnenshuis van een constructie). Een gezinskoeler kan bijvoorbeeld worden beschouwd als een warmtepomp. Er zijn veel soorten warmtepompen. De All-Climate-warmtepomp is nog een nieuw soort pomp, die kan werken bij temperaturen zo koud als – 30 graden Fahrenheit (- 34 graden Celsius) en de effectiviteit kan verhogen tot 60 procent ten opzichte van een standaard warmtepomp. De klimaatwarmtepomp is echter in principe bedoeld voor verwarming en zal niet productief werken in omgevingen waar de warmtepomp vaker wel dan niet in de koelmodus zou staan.

Hoe werkt een warmtepomp

Hoe werkt een warmtepomp?Voltooi het werken

  • Onderdeel van warmtepompsysteem

Een gemiddeld lucht/water warmtepompframe bestaat uit twee significante segmenten, een buitenunit en een binnenunit. Andere componenten zijn koelmiddel, compressor, omkeerklep en expansieklep.

  • Een warmtepomp in koelmodus

Misschien wel het belangrijkste om te begrijpen over de activiteit van warmtepompen en de manier om warmte te verplaatsen, is dat warmte-energie normaal gesproken moet worden verplaatst naar gebieden met lagere temperaturen en minder dringende factoren. Warmtepompen zijn afhankelijk van deze feitelijke eigenschap en brengen warmte in contact met de koelere, lagere drukomstandigheden, zodat de warmte normaal kan bewegen. Dit is de manier van werken van de warmtepomp.

Een warmtepomp in koelbedrijf bestaat uit deze fasen:

Fase 1

Vloeibaar koelmiddel wordt door een ontwikkelingsgadget gepompt in de binnenlus, die werkt als de verdamper. Lucht uit het huis wordt over de krullen geblazen, waar warmte-energie wordt verbruikt door het koelmiddel. De daaropvolgende koele lucht wordt door de leidingen van het huis geblazen. De manieren om de warmte-energie in zich op te nemen, hebben ervoor gezorgd dat het vloeibare koelmiddel opwarmt en in de gasstructuur verdwijnt.

Fase 2

Het dampvormige koelmiddel gaat momenteel door een ventilator, die het gas comprimeert. De manier om het gas te comprimeren zorgt ervoor dat het verwarmt (een werkelijke eigenschap van samengeperste gassen). Het hete, samengeperste koelmiddel gaat door het frame naar de krul in de buitenunit.

Fase 3

Een ventilator in de buitenunit verplaatst buitenlucht over de krullen, die opvullen als condensorlussen in de koelmodus. Aangezien de lucht buiten het huis koeler is dan het hete verpakte gaskoelmiddel in de kringloop, wordt warmte van het koelmiddel naar de buitenlucht verplaatst. Tijdens deze interactie wordt het koelmiddel tijdens het afkoelen weer vloeibaar. Het warme vloeibare koelmiddel wordt door het frame naar de ontwikkelingsklep bij de binnenunits gepompt.

Fase 4

De ontwikkelingsklep vermindert de persfactor van het warme vloeibare koelmiddel, dat alles samen afkoelt. Het koelmiddel bevindt zich nu in een koele, vloeibare toestand en kan worden teruggepompt naar de verdamperkrul in de binnenunit om de cyclus opnieuw te starten.

  • Warmtepomp in verwarmingsmodus

Een warmtepomp in de verwarmingsmodus werkt eigenlijk als de koelmodus, maar dan wordt de voortgang van het koudemiddel geschakeld door de toepasselijke naam om de klep te draaien. De stroom

inversie houdt in dat de warmtebron overgaat in de buitenlucht (in ieder geval bij lage buitentemperaturen) en de warmte-energie wordt geleverd in de woning. De externe krul heeft momenteel de capaciteit van een verdamper en de binnenlus heeft momenteel de taak van de condensor.

De natuurkundige wetenschap van de interactie is iets vergelijkbaars. Warmte-energie wordt opgevangen in de buitenunit door het koude vloeibare koelmiddel en zet het om in koud gas. De persfactor wordt dan toegepast op het virusgas en gaat naar heet gas. Het hete gas wordt in de binnenunit gekoeld door lucht te laten passeren, de lucht te verwarmen en het gas te verzamelen om vloeistof te verwarmen. De warme vloeistof wordt minder belastend wanneer deze de buitenunit binnenkomt, de vloeistof gaat afkoelen en de cyclus opnieuw tot stand brengt.

  • Voor- en nadelen van warmtepompen

Warmtepompen kunnen helpen om geld te besparen, maar ze hebben beperkingen. Om te beginnen zullen ze over het algemeen vrij ondoeltreffend zijn in elke omgeving waar de buitenluchttemperatuur constant dichtbij of onder het vriespunt daalt, hoewel pioniers proberen dit te verbeteren. Dit komt omdat het verplaatsen van warmte van een vriesgebied naar een meer brandend gebied meer energie kost dan het verplaatsen van warmte tussen twee zones met een gematigder temperatuurcontrast. Bovendien is buiten in een gematigde omgeving meer warmte toegankelijk dan in een koele omgeving. Het is absoluut noodzakelijk om op te merken dat er zelfs in een koele omgeving nog steeds warmte in de buitenlucht zit die naar binnen moet worden gepompt, maar dat de unit ijveriger moet werken om de beschikbare warmte te verwijderen. Er kan extra energie nodig zijn om de warmtepomp voldoende warmte te laten produceren om uw huis sereen te verwarmen als de temperatuur onder het vriespunt daalt, en dat is niet anders dan slecht.

Voordat u een warmtepomp introduceert, moet u overwegen welk soort aanvullende of versterkende verwarming u moet gebruiken als de warmtepomp niet goed kan werken. Veel warmtepompen maken gebruik van aanvullende elektrische verwarming; u kunt echter ook een soort oliebrander of een aangepaste gaskachel gebruiken. Wat voor soort verwarmingsframe ook in uw ruimte gebruikelijk is, het is waarschijnlijk de meest productieve en slimme versterkingsstrategie. Voor gegevens kunt u over het algemeen uw wijkserviceorganisatie bellen.

  • Overzicht:

Een warmtepomp is een apparaat dat een beperkte hoeveelheid energie gebruikt om warmte te verplaatsen, te beginnen bij het ene gebied en vervolgens naar het volgende. Warmtepompen worden vaak gebruikt om warmte uit de lucht of de grond te halen om een ​​huis of bedrijf te verwarmen; ze kunnen echter worden omgeschakeld om een ​​structuur te koelen. Waarschijnlijk het grootste voordeel van een warmtepomp ten opzichte van een standaard verwarming, ventilatie en koeling (HVAC) is dat er geen dwingende reden is om aparte raamwerken te introduceren om uw huis te verwarmen en te koelen. Warmtepompen werken ook verbazingwekkend effectief, omdat ze alleen warmte uitwisselen, in plaats van brandstof te verbruiken om het te maken.

Leave a Comment