Hoe oud wordt een kat? Full information 2021

Hoe oud wordt een kat Katten kunnen schijnbaar eeuwig leven, denkend aan hun kleine formaat. Al met al hebben meer bescheiden gewervelde dieren een beperktere levensverwachting. Katten zijn echter enigszins buitengewoon. Hoewel katten bijvoorbeeld bescheidener zijn dan de meeste hoektanden, leven ze over het algemeen meer. Evenzo zijn ze net iets uitgebreider dan konijnen, en leven ze opnieuw aanzienlijk meer. De gemiddelde levensduur van een kat is hoogstwaarschijnlijk rond de 13 tot 14 jaar. Desalniettemin, hoewel hun levensverwachting fluctueert, kan een kat die echt geniet, gewoonlijk 15 jaar of ouder worden, sommigen halen 18 of 20, en een paar opmerkelijke katten worden zelfs 25 of 30 jaar oud.

Hoe oud wordt een kat

Hoe oud wordt een kat:

  • De leeftijd van uw kat onderzoeken

Katten ontwikkelen zich aanzienlijk sneller dan individuen; als ze echter gedurende lange tijd volledig en gedragsmatig zijn gegroeid – vanaf ongeveer drie jaar oud – verandert hun zichtbare presentatie praktisch niets. Ze verschijnen meestal nog jong en het kan moeilijk zijn om de leeftijd van een volwassen kat te bepalen.

Ondanks de jonge zichtbare presentatie, zal de kat binnenin meer ingeburgerd raken. Het is veel duidelijker hoe we het leven, het welzijn en het gedrag van onze katten kunnen beheren als we hun leeftijd kunnen koppelen aan een gelijkenis met onze menselijke jaren. Er is regelmatig voorgesteld dat we de leeftijd van een kat met 7 moeten verdubbelen om een ​​vergelijkbare menselijke menstruatie te krijgen. Dit is echter uitzonderlijk ruw en houdt geen rekening met verschillende aspecten van hoe katten zich ontwikkelen en verouderen. Een aanzienlijk geschiktere techniek is om het einde van het belangrijkste levensjaar van de kat vergelijkbaar te maken met 15 mensenjaren, het einde van het daaropvolgende jaar ongeveer identiek te zijn aan dat van een 24-jarige, en van daaruit naar denk aan elke tijd van het leven van een kat om te vergelijken met ongeveer vier mensenjaren.

  • Katten vanaf de geboorte tot zes maanden

Het eerste halfjaar van het leven van een kat zit vol met leerzame ontmoetingen – in absolute zin. De ogen en oren van een kleine kat gaan niet lang na de geboorte open, ongeveer een halve maand oud, en vanaf dat moment begint zijn fysieke en mentale vooruitgang. Een kleine kat wordt gepresenteerd aan bezienswaardigheden, geluiden en geuren die heel erg lijken op die van een pasgeboren menselijk kind. Elk nieuw wezen, individu en item waarmee het samenwerkt, helpt bij het inlijsten van zijn karakter. Gedurende de volgende niet veel weken worden de socialisatiemogelijkheden van een beetje kat buitengewoon beïnvloed, afhankelijk van deze associaties en blootstellingen.

Nadat een beetje een kat zijn moeder heeft verlaten als hij ongeveer een paar maanden oud is, zal hij meer autonoom en leergierig worden. Het zal zijn omgevingsfactoren onderzoeken, in een beetje moeilijkheden raken en mogelijk bijten op dingen die het niet zou moeten bijten terwijl zijn volwassen tanden beginnen uit te stoten. De ontwikkeling gaat snel tijdens deze maanden, en wanneer een kat een half jaar oud is, zijn ze vergelijkbaar met een 10-jarige jongere in leeftijd.

Ermoet een progressie van injecties worden uitgevoerd en kleine katten worden gewoonlijk gefixeerd of gefixeerd rond de leeftijd van een half jaar. Over het algemeen worden in deze periode aangeboren of intrinsieke problemen meestal door uw dierenarts gevonden, als die er zijn.

  • Kleine katten worden volwassenen

Aangezien een zes maanden oude kleine kat nu gelijk staat aan een mens met twee cijfers, zal het ervoor zorgen dat meer doorgewinterde katten en meer jeugdige volwassen katten hun grenzen opzoeken terwijl ze zich ontwikkelen tot volwassenen. Woede het kattenleven wanneer uw kat een jaar oud is, hij zal zijn volwassen grootte hebben bereikt en zijn neigingen, neigingen, enzovoort, zijn meestal geregeld.

Een eenjarige kat is fysiologisch als een 15-jarige mens, en een tweejarige kat lijkt op een 24-jarige.2 Volwassen katten hebben niet zoveel vaccinaties nodig als een kat nodig heeft en zijn typisch geluid. Toch is deze leeftijdsperiode een gelukkige gelegenheid om wat patroonbloedonderzoek te laten uitvoeren om te begrijpen waar de gewone eigenschappen van uw kat op lijken. Je zult jezelf bedanken als je kat meer ingeburgerd is en je iets hebt om zijn bloedwerk mee te contrasteren. Onregelmatige voorbereiding, gebitsreiniging en jaarlijkse registratie bij een dierenarts zijn normaal gesproken het enige dat belangrijk is om een ​​jeugdige volwassen kat te laten herstellen.

  • Katten in de leeftijd van drie tot zes jaar

Een kat van drie tot zes jaar oud is nog volwassen, maar nog geen oudere kat.2 Deze jaren zijn doorgaans vrij van ongemakken als het gaat om welzijnsproblemen; een paar katten hebben echter aanhoudende medische problemen of intrinsieke zorgen die moeten worden aangepakt.

Een geweldige kat kan profiteren van vroege verbeteringen aan de gewrichten om zijn heupen en knieën te vullen zoals ze zouden moeten, zal een jaarlijkse dierenartsregistratie met standaardvaccinaties nodig hebben en kan af en toe een gezondheidsprobleem tegenkomen, maar over het algemeen; deze leeftijdsperiode is meestal een gezonde.

Een vijfjarige kat is praktisch identiek aan een mens van halverwege de dertig, dus dit zijn zijn uitstekende jaren als volwassene.

  • Katten ontwikkelen

Wanneer uw kat ongeveer zeven of acht jaar oud wordt, kunnen een paar dierenartsen erop gaan zinspelen als senior. Toch realiseren we ons dat, aangezien katten gewoonlijk tot in hun late tienerjaren leven, ze nog geen senior bewoners zijn.

Dit is een aanzienlijke leeftijdsperiode om ervoor te zorgen dat uw volwassen kat de juiste voeding krijgt, aangezien gewicht essentieel is op middelbare leeftijd. klaar om zonder problemen op en af ​​dingen te stuiteren. Bloedonderzoek moet worden afgezet tegen het werk dat in de meer jeugdige jaren is voltooid om te garanderen dat er geen bewegende veranderingen in de orgaancapaciteit zijn. Meer onophoudelijke registratie bij uw dierenarts wordt gesuggereerd.

  • Senior katten

Uw kat is eindelijk een echte senior als ze op elfjarige leeftijd aankomt. Gewrichtsproblemen zijn een meestal verdoezelde zorg die eigenaren van volwassen wordende katten zouden moeten aanpakken, en het nut van organen kan beginnen af ​​te nemen.4

Bloedonderzoek moet worden gecontroleerd op voorstel van uw dierenarts om te garanderen dat veelvoorkomende problemen bij oudere katten vroegtijdig worden opgemerkt. Het kan ook wijzen op veranderingen in het dieet op deze leeftijd, aangezien meer doorgewinterde katten vaak behoefte hebben aan onderscheid

Leave a Comment