Hoe maak je slijm? 5 Easy Way To Make

Hoe maak je slijm Er zijn tal van plannen om slijm te maken, maar sommige bevatten borax, een stof die oogproblemen kan veroorzaken en onveilig kan zijn wanneer ze worden doorgeslikt. Het gebruik van zuiveringszout in je slijmformule is een goede optie zonder iets van die slordige kleverige allure te verliezen.

Hoe maak je slijm

Hoe maak je slijm?Volledige gids

Methode om een ​​slijmactivator te maken met zuiveringszout

Een eenvoudige en succesvolle slijmactivator voor zuiveringszout die je kunt maken, is vier keer knijpen (ongeveer 1/2 theelepel) onvervalste zuiveringszout en 3 eetlepels multi-reden contactpuntopstelling. Deze som is perfect om te mengen met een container van 4-6-ounce lijm. Bovendien kan zuiveringszout helpen bij het redden van slijm dat slecht is geworden. Normaal gesproken kan slijm erg vloeibaar worden en het blijft niet goed bij elkaar om te knarsen en te strijken. Het toevoegen van zuiveringszout aan je slijmformule helpt het met meer structuur en onbeweeglijkheid.

Als je slijm overmatig slijmerig kleverig is, voeg dan nog een vleugje zuiveringszout toe om het steviger te maken. Blijf baking soda per keer toevoegen totdat het slijm je favoriete consistentie is. Als het te stevig is, voeg dan warm water toe, een theelepel per keer. Iedereen heeft zijn ideale slijmgevoel; sommigen vinden het lekkerder en druiper, terwijl anderen er naar toe neigen om sterker en rekbaarder te zijn. Zuiveringszout brengt je slijmplannen op één lijn.

Stap voor stap instructies om slijm te maken met zuiveringszout en lijm

Je kunt er zonder problemen achter komen hoe je slijm kunt maken met lijm en zuiveringszout. Er zijn slechts drie bevestigingen in deze eenvoudige baking soda-slijmformule.

 • 1 kan van 4-6 oz witte vloeistof, algemeen bruikbare lijm of wasbare schoollijm
 • 1/2 theelepel bakpoeder
 • 1½ eetlepel ondersteund of multifunctioneel contactpuntopstelling
 • Optioneel: nauwelijks druppels vloeibare voedselschaduw om je slijmkleur te geven
 • Optioneel: voeg 2 eetlepels tot 1/2 kopje warm water toe om uw slijm rekbaarder en oozier te maken.

Leeg de lijm in een kom. Voeg in een ander schaaltje of maatbekertje het bakpoeder, de contactpuntopstelling en voedselschaduw toe, als je het gebruikt. Voeg het bakpoeder samen met de lijm en meng het met een lepel of met je handen. Het slijm zal vanaf het begin erg plakkerig zijn, maar wordt minder met extra lagen. Verander het oppervlak naar uw neiging door een scheutje zuiveringszout toe te voegen voor steviger slijm en wat meer water voor oozier slijm

Methode om slijm te maken met glitterlijm en bakpoeder

Slijm maken met glitterlijm en bakpoeder is eenvoudig als je al bekend bent met de essentiële slijmformule. In plaats van witte lijm te gebruiken, gebruik in ieder geval heldere lijm als alles gelijk is. Je kunt een container met voorgemengde glitterlijm kopen in je selectie van tonen, of je kunt je eigen kleur oproeren door fijne glitter en voedselschaduw aan de redelijke lijm toe te voegen.

Heldere lijm is niet precies hetzelfde als witte lijm, dus je zult je formule enigszins moeten veranderen.

 • 4 Oz. kruik heldere lijm of gearceerde glitterlijm, geplet in een kom
 • 3 eetlepels ondersteunde of multifunctionele contactpuntopstelling, toegevoegd aan lijm
 • 1 el fijn getinte glitter (als je geen voorgemengde glitterlijm gebruikt)
 • 2 tl zuiveringszout
 • 1 kop kokend water uit de kraan

Desintegreer de baking soda in het hete (niet borrelende water) en laat afkoelen tot kamertemperatuur. Nadat je de lijm en het contactpunt hebt opgeklopt, voeg je geleidelijk het zuiveringszout en het water een beetje en in één keer toe. Voeg toe totdat het slijm je favoriete oppervlak is. Probeer niet tegelijkertijd het water toe te voegen, want je hebt misschien niet alles nodig. Met deze techniek wordt je slijm eenvoudiger en, alles bij elkaar genomen, glinsterend.

Instructies om slijm te maken met zuiveringszout en shampoo

Als uw kinderen schreeuwen om slijm, maar u heeft geen contactpunt in huis, dan kunt u in ieder geval een groep vormen met deze eenvoudige formule met behulp van bevestigingsmiddelen die u in de buurt heeft. Als je overweegt hoe je slijm kunt maken zonder een contactpunt, heb je alleen zuiveringszout en een reinigingsmiddel of afwasmiddel nodig.

 • 1 kopje zuiveringszout
 • Shampoo of afwasmiddel (ongeveer 1 el)
 • Optioneel: voedselschaduw

Deze slijmformule is los, dus maak je geen zorgen om voorzichtig te zijn met je schattingen. voeg een kopje frisdrank toe. Spuit ongeveer 1 eetlepel afwasmiddel of reinigingsmiddel in het zuiveringszout en meng. Het slijm heeft de tint van de reiniger of afwasmiddel; voeg voedselschaduw toe wanneer u maar wilt. Voeg meer reinigingsmiddel toe tot je een gladde substantie hebt. Voeg je overigens veel cleaner toe en blijkt je slijm te vloeibaar te zijn, voeg dan een scheutje baking soda toe. Analyse om het oppervlak te krijgen dat u leuk vindt. Gewoon cleanser werkt het beste, maar werkt in ieder geval met een 2-and-1 cleanser naast een conditioner. Het volgende oppervlak zal milder en lastiger zijn.

Een cool ding voor kinderen:

Als je kinderen of kleinkinderen hebt, denk je waarschijnlijk aan slijm. Het kneedbare, flexibele, doe-het-zelf-polymeer is mainstream bij kinderen, als alles gelijk is, en de aantrekkingskracht van het plooien, buigen en persen van slijm geeft geen indicatie dat het minder wordt. Slijm is een niet-Newtonse verbinding, wat inhoudt dat het niet sterk of vloeibaar is. Het heeft zijn vorm niet; slijm vult elke houder waarin het is geplaatst. Je kunt het krijgen als een sterke drank, maar het stroomt over als een vloeistof. Het is veelzijdig en rekbaar en zal zelfs afketsen als een bal. Geen grote verrassing dat kinderen er op gefixeerd zijn! Slijm wordt gemaakt wanneer een polymeer communiceert met een geleerspecialist. Gewone slijmplannen vragen om heldere of witte PVA-lijm (het polymeer) en een activator (geleringsspecialist). De activator is normaal gesproken borax in poedervorm, afgebroken in het water, vloeibaar zetmeel, oogdruppels of contactpuntopstelling..

Leave a Comment