Hoe maak je een printscreen In 2021? Everything you Should Know

Hoe maak je een printscreen Printscreen of screenshot verwijzen naar de afbeelding die door het apparaat zelf van het scherm is gemaakt. Er zijn verschillende manieren om op verschillende apparaten een printscreen te maken, hier is de complete gids.

Hoe maak je een printscreen

Hoe maak je een printscreen?

Android-apparaten zijn niet zo uniform als iPhone en iPad, dus screenshot-bestellingen kunnen divers zijn, afhankelijk van de fabrikant van de telefoon. De meeste Android-apparaten zouden de optie moeten hebben om schermweergaven te krijgen door de kracht- en volumeknopen ingedrukt te houden; het vasthouden van de kracht en thuisvangsten (als uw apparaat een echte vangst heeft) kan echter ook werken. Een paar Android-apparaten hebben een screenshot-knop in het vervolgkeuzemenu Snelle instellingen. Als je telefoon Google Assistant of Bixby (Samsung) heeft, gebruik dan een spraakopdracht om de spraakcollega te vragen een screenshot voor je te maken. Neem voor Samsung-apparaten met de S Pen-aanwijzer een scherm uit het Air Command-menu door op Scherm schrijven te tikken en maak daarna een compositie of snijd de foto bij. Samsung-telefoons ondersteunen eveneens signalen om schermafbeeldingen te maken. Verken de schermafbeelding die je leuk vindt, plaats je hand terwijl je van plan bent om de telefoon te klieven; veeg op dat moment de hele zijkant van je hand samen met het scherm van optie naar links. Stel dit in (of schakel het uit) in Instellingen > Geavanceerde functies > Palmvegen om te vangen. Ongeacht welk apparaat je hebt, alle Android-clients kunnen externe applicaties downloaden om schermopnamen te maken. Talloze toepassingen die worden geïmpliceerd voor het opnemen van video, kunnen ook schermafbeeldingen maken. Screenshot Easy is een eersteklas keuze die vergelijkbare fundamentele triggers gebruikt als Android zelf; je kunt het ook aanpassen en een screenshot maken door gewoon je telefoon te schudden. Om schermen te nemen van wat zich op je Android-apparaat op een pc afspeelt, kijk je naar Apowersoft’s Android Recorder. Met de applicatie kun je het scherm van je telefoon of tablet op een Windows- of macOS-machine projecteren voor het eenvoudig vastleggen van foto’s en video. Het vereist Android 5.0 of hoger.

Printscreen op een iPhone

Houd de zijvergrendeling en de volume-omhoogknop al die tijd ingedrukt. (Opmerking: als je een meer doorgewinterde iPhone hebt met een Home-vangst, moet je op de zijpal en de Home-vangst drukken, alles bij elkaar genomen.) Je krijgt een miniatuurafbeelding van je screenshot in de onderste -linkerhoek. Tik op de afbeelding om hem groter te maken; er zullen veranderende apparaten onder zijn. Met symbolen in de rechterbovenhoek kunt u het wissen of aanbieden. Op het moment dat je geen grapje maakt, “Klaar” in de linkerbovenhoek. U kunt de afbeelding opslaan in Foto’s, in Bestanden of deze wissen.

De meest effectieve methode om een ​​printscreen te maken op Apple Watch

Wist je dat je een screenshot van je Apple Watch-scherm kunt maken? In de eerste plaats moet het onderdeel worden gemachtigd. Open de Watch-applicatie op uw iPhone en verken Mijn Watch > Algemeen > Schermafbeeldingen inschakelen en schakel deze in. Maak een screenshot op een Apple Watch door het scherm dat je wilt vangen omhoog te trekken. Houd de zijknop ingedrukt en klik tegelijkertijd op de Digital Crown. Net als op de iPhone zal het scherm wit “strepen” en gaat het camerascherm uit. De schermafbeelding verschijnt op dat moment op de camerarol van je iPhone, niet alleen op het horloge.

Het printscreen op Wear OS

Mocht je een smartwatch hebben van Fossil, Huawei, Motorola of Samsung, dan draait deze op Google’s Wear OS. Het maken van een screenshot op je Wear OS-apparaat is tegenwoordig een stuk eenvoudiger dan vroeger, omdat je een applicatie op je telefoon gebruikt om het werk te doen. Open de Wear OS-applicatie, klik op het menu met drie punten en kies Maak een screenshot van het horloge. U krijgt een waarschuwing op uw telefoon waarmee u de foto kunt opslaan of delen via de ondersteunde applicaties.

Printscreen voor venster 10:

De eenvoudigste methode om een ​​screenshot te maken op Windows 10 is de toets Print Screen (PrtScn). Om je hele scherm te bekijken, druk je gewoon op PrtScn in de rechterbovenhoek van je console. De schermafbeelding wordt opgeslagen op uw klembord. Om het document op te slaan, plakt u de schermafbeelding in een willekeurig programma waarmee u afbeeldingen kunt insluiten, zoals Microsoft Word of Paint.

Windows + Printscreen

Om een ​​screenshot te maken op Windows 10 en het record natuurlijk op te slaan, drukt u op de Windows-toets + PrtScn. Uw scherm wordt zwak en een screenshot van uw hele scherm wordt opgeslagen in de organisator Afbeeldingen > Schermafbeeldingen. U kunt natuurlijk schermafbeeldingen opslaan door op de Windows-toets naast Print Screen te drukken. T3 Tijdschrift/Getty Images

Alt + printscreen

Om alleen het dynamische venster waarin u werkt te vangen en het te dupliceren naar uw klembord, drukt u op Alt + PrtScn. Je moet het in een ander programma plakken om het op te slaan.

Knip- en schetsgereedschap

Snip & Sketch-tool is de ideale benadering voor screenshot op Windows voor het geval u uw schermvangsten wilt aanpassen, verduidelijken of delen.

Om Snip en Sketch uit te voeren, gebruikt u de alternatieve consoleroute Windows Key + Shift + S. Uw scherm wordt kleiner en er verschijnt een kleiner dan normaal menu op het hoogste punt van uw scherm, waardoor u het alternatief hebt om een ​​rechthoekig, freestyle-venster te nemen , of vangst op volledig scherm. Met deze Snip and Skitch-keuzes kun je kiezen hoe je het liefst een screenshot wilt maken. Nadat je de schermafbeelding hebt gemaakt, wordt deze opgeslagen op je klembord en verschijnt er een beoordelingswaarschuwing in de rechterbenedenhoek van je scherm. Klik op de recensiewaarschuwing om de Snip and Sketch-toepassing te openen en wijzig de schermafbeelding met de toegankelijke tekeninstrumenten voordat u deze opslaat of deelt.

Knipprogramma

Ondanks het feit dat Snip en Sketch eindelijk de Snipping Tool op Windows zullen vervangen, is het vooralsnog denkbaar om het oude instrument te gebruiken om screenshots te maken in Windows 10, 8, 7 en Vista. Om het Knipprogramma te starten, moet je het via de jachtbalk ontdekken. Gebruik de “Mode”-knop om je schermafbeelding aan te passen en klik daarna op de “Nieuwe” knop om je scherm te vangen.

 

Leave a Comment