Hoe kom je achter iemands dood? 5 Best Ways

Hoe kom je achter iemands dood? Als je wilt weten of iemand dood is, kun je het beste met iemand praten die je kent – of je nu persoonlijk praat of virtueel via sociale media. Bronnen Voor online bronnen kunnen kranten en kerken trends op hun websites vermelden. lokale autoriteiten, evenals de overheid, bevatten ook de database van de doden. de dode personen.

Hoe kom je achter iemands dood

Hoe kom je achter iemands dood:

Zoeken Start online zoeken:

U weet ongetwijfeld dat de beste manier om erachter te komen of iemand geslaagd is, is door online een zoekopdracht te starten. Om een ​​algemeen onderzoek te starten, verzamelt u alle identificerende informatie over de persoon die volgens u is gepasseerd. Typ de naam van die persoon in een zoekmachine met het woord ‘dood’ of ‘origineel’. Als er niets wordt gevonden, vermeld dan aanvullende informatie die u heeft over het overlijden van de persoon of persoon in de offerte. Voorbeeld ontdekking klinkt ongeveer als volgt: “Molly Jean” sterft “Motorongeluk” “Californië”. Een ander nuttig stuk om in uw algemene zoekopdracht op te nemen, is de naam van de Descent Church (als u die details heeft). Kerkwebsites hebben een lijst met gemeenteleden die zijn overleden of gecremeerd. Voor sneller internet zoeken kost meer tijd. Het is het beste om een ​​combinatie van de bovenstaande zoekhulpmiddelen te gebruiken om een ​​diepgaand verslag van iemands leven te krijgen. Wil je meer tips? Blijf lezen

Bekijk sociale media:

Sociale media zijn een onderdeel geworden van het dagelijkse leven van de meeste mensen, daarom kan het een geweldige plek zijn om bij het zoeken te controleren of een persoon is geslaagd of niet. Veel families gebruiken platforms zoals Facebook en Instagram om de dood aan te kondigen of gedenktekens over hun dierbaren te plaatsen. Op de verjaardag van het overlijden, of zelfs op de verjaardag van Adarsh, kunnen familieleden oude foto’s of verhalen ter herinnering delen. Als je probeert te achterhalen of iemand sociale media heeft gebruikt, blader dan door het profiel van de familieleden en goede vrienden van die persoon. Als het overlijden onlangs is gebeurd, vindt u snel het antwoord op uw vraag. Als je daarentegen de dood als groots beschouwt, kan het een diepere zoektocht in de archieven van de persoon vergen om dit te bevestigen. Een andere manier om sociale media te gebruiken om iemands dood te bevestigen, is door aan te nemen dat het profiel van de persoon is verwijderd. Na het overlijden van een persoon komen vaak minder directe familie en vrienden in het profiel van de persoon om hun respect schriftelijk te betuigen.

Lees de krant of bekijk het lokale nieuws:

Mensen die niet over de aanwezigheid van sociale media beschikken of mensen die minder technisch onderlegd zijn, kunnen ervoor kiezen om het overlijden van hun geliefde alleen in een krant aan te kondigen. Als je een fysieke krant ontvangt, bekijk dan de trendssectie om te zien wie er recentelijk is geslaagd.
Deze database bevat duizenden oude papieren die mogelijk de informatie bevatten van de persoon die u zoekt. Begin met het bladeren door de stadskranten waarvan u denkt dat Decent is ontstaan ​​en ga vanaf daar verder.
Als de persoon die je zoekt op een meer “normale” manier sterft, kan het nuttig zijn om lokaal nieuws te kijken of de website van het lokale nieuwsstation te bezoeken. Misschien waren ze bijzonder jong, overleden aan een zeldzame ziekte of werden ze gedood. Dit soort verhalen halen vaak het lokale nieuws.

Ga naar de Archief-functie:

Een persoonlijke manier om informatie over iemands overlijden te vinden, is door een bezoek te brengen aan het archief, dat zich in bijna elke stad bevindt. Hier vindt u historische informatie, openbare registers en andere documenten waarmee u kunt achterhalen of iemand dood is. Archieffuncties worden meestal ingehuurd door historici of andere onderzoekers die u kunnen helpen bij het onderzoeken van niet-gedigitaliseerde officiële documenten, wat een tijdig proces kan zijn.
Houd er rekening mee dat de meeste archieffuncties alleen informatie bevatten over mensen die in de afgelopen jaren zijn overleden. Dus als u op zoek bent naar iemand die onlangs is overleden, kunt u dit het beste onderzoeken met behulp van een van de bovenstaande strategieën.

Bibliotheken en historische verenigingen:

Uw openbare bibliotheek (of een bibliotheek in het gebied waar de persoon woont) heeft mogelijk een lokale overlijdensdatabase. Niet alle bibliotheken hebben een gemakkelijk doorzoekbare database en het kan zijn dat u een bibliothecaris om hulp moet vragen.
Veel historische verenigingen houden overlijdensregisters bij van clubleden en bewoners. Aangezien een historisch genootschap meestal wordt geassocieerd met een bepaald land of een bepaalde cultuur, is deze optie vooral handig als u op zoek bent naar iemand die tot die groep behoort. Andere landen hebben ook historische verenigingen, waarmee u mogelijk contact moet opnemen als u op zoek bent naar iemand die Amerikaans staatsburger is.

* Controleer de online overheidsdatabases van de overheid
Veel overheden bieden op zijn minst beperkte toegang tot gedigitaliseerde overheidsdatabases. Zoek online naar “Death Index” of “Death Records” met de naam van de persoon die uit dat land kwam.
Mogelijk hebt u een overlijdensakte in overheidsdatabases als u denkt dat de persoon onlangs is overleden, of in ieder geval in de afgelopen 50 jaar.
Records Oude records kunnen inactief zijn, vooral als het land betrokken is geweest bij een oorlog of burgerconflict of een belangrijke regeringswisseling. Het kan bijvoorbeeld moeilijker zijn om te weten of een persoon is overleden als ze in het begin van de twintigste eeuw in Oost-Europa woonden.

 

Hoe een overlijdensakte te krijgen:

Een overlijdensakte is een wettelijk document van iemands overlijden. Als u een kopie van iemands overlijdensakte nodig hebt, en als u een legitieme reden hebt om een ​​kopie aan te vragen, dient u contact op te nemen met de afdeling belangrijke dossiers van de staat of provincie waar de persoon woont. De afdeling Belangrijke archieven, die deel uitmaakt van de gezondheidsafdeling van de staat en de afdeling Belangrijke Statistieken wordt genoemd, houdt geboorte- en overlijdensakten bij voor inwoners van de staat. Wie een kopie van iemands overlijdensakte kan krijgen, verschilt per staat en niet in alle staten kunt u online een aanvraag indienen?

Wanneer een goede vriend of familielid overlijdt, kan het voor kinderen moeilijk zijn om hun gevoelens te uiten. I Miss You helpt jongens en meisjes te begrijpen dat de dood een natuurlijke aanvulling is op het leven, en dat verdriet en een gevoel van verlies voor hen normale gevoelens zijn na het overlijden van een dierbare. Titels in de gevoelig gepresenteerde A First Look At-serie onderzoeken de dynamiek van verschillende relaties die worden ervaren door kinderen van voorschoolse leeftijd tot en met de vroege schoolleeftijd. Kinderen worden aangemoedigd om persoonlijke gevoelens en sociale problemen te begrijpen als een eerste stap om ermee om te gaan. Geschreven door psychotherapeut en counselor Pat Thomas,

Leave a Comment