Hoe kom ik aan voldoende vitamine D-tips? Easy Tips 2021

Hoe kom ik aan voldoende vitamine D-tips Vitamine D is tegenwoordig een stervoedingsstof, omdat onderzoek het combineert met verschillende gezondheidsvoordelen. Studies suggereren dat vitamine D verder kan gaan dan zijn gegronde rol in de gezondheid van de botten en het gevaar van kwaadaardige groei, coronaire aandoeningen, beroertes, diabetes, immuunsysteemziekten en meer kan verminderen. Vitamine D regelt het onkwetsbare raamwerk en het neuromusculaire raamwerk. Vitamine D neemt eveneens een belangrijk aandeel in het bestaande patroon van menselijke cellen in. Vitamine D is in die mate van cruciaal belang dat uw lichaam het zonder iemand anders aanmaakt – echter alleen nadat de huid zich heeft opengesteld voor voldoende daglicht.

Hoe kom ik aan voldoende vitamine D-tips

Hoe kom ik aan voldoende vitamine D-tips?

Breng tijd door bij daglicht

Vitamine D wordt regelmatig “de daglichtvitamine” genoemd omdat de zon misschien wel de beste bron van deze voedingsstof is. Je huid bevat meestal een soort cholesterol. Op het moment dat deze verbinding wordt blootgesteld aan UV-B-straling van de zon, wordt het vitamine D. Het is zeker dat vitamine D uit de zon twee keer zo lang kan zijn als vitamine D uit voedsel of verbeteringen, maar de mate van vitamine D D je lichaam kan maken hangt af van een aantal factoren.

Huidskleur en leeftijd

Personen met een lichte kleur kunnen vitamine D onmiddellijk krijgen door blootstelling aan de zon, terwijl mensen met een donkere huid meer tijd nodig hebben. Dat komt omdat een donkere huid meer melanine bevat, een stof die de aanmaak van vitamine D kan onderdrukken. Leeftijd kan ook invloed hebben. leeftijdsfactor is ook nodig als je ouder wordt, neemt de efficiëntie van je huid voor het opnemen van vitamine D af.

Verslind vette vis en zeevruchten

Vette vis en zeevruchten behoren tot de meest extravagante voedselbronnen van vitamine D. In werkelijkheid kan een portie zalm uit blik (100 gram) tot 386 IU vitamine D opleveren.

De specifieke vitamine D-substantie van zeevruchten kan veranderen afhankelijk van de soort en soort waarnaar wordt verwezen. Sommige verkenningen suggereren bijvoorbeeld dat gekweekte zalm slechts 25% van de hoeveelheid in het wild verkregen zalm kan bevatten

Eet meer champignons

Champignons zijn de enige veganistische bron van vitamine Delinked-mensen; paddenstoelen kunnen hun vitamine D aanmaken als ze openstaan voor UV-licht. Mensen produceren een type vitamine D dat bekend staat als D3 of cholecalciferol, terwijl paddenstoelen D2 of ergocalciferol produceren. Beide typen van deze vitamine kunnen de circulerende vitamine D-spiegels verhogen. D3 kan de niveaus vakkundiger verhogen in vergelijking met D2. Vanwege hun openheid voor daglicht hebben wilde paddenstoelen doorgaans meer vitamine D dan monetair ontwikkelde soorten. Desalniettemin kunt u ook paddenstoelen kopen die zijn behandeld met UV-licht.

Voeg eidooiers toe aan uw dieet:

Het ei is een complete maaltijd. De eidooiers zijn rijk aan vitamine D die iedereen regelmatig zou moeten eten. Op dezelfde manier als andere veel voorkomende voedselbronnen, hebben dooiers variabele vitamine D-stoffen. Normaal gehouden kippen die de buitenlucht niet naderen, produceren gewoonlijk eieren die 2 tot 5% van de ADH bevatten. Degenen die vitamine D-verrijkt graan krijgen, kunnen dooiers produceren die meer dan 100% van de ADH glunderen

Eet verrijkte voedingsmiddelen

Aangezien maar weinig voedingsmiddelen normaal gesproken een significante hoeveelheid vitamine D bevatten, wordt deze voedingsstof vaak toegevoegd aan basisproducten in een interactie die bekend staat als een fort. Houd er in ieder geval rekening mee dat de toegankelijkheid van vitamine D-verrijkte voedingsmiddelen per land verschilt en dat de hoeveelheid die aan voedingsmiddelen wordt toegevoegd, kan verschillen per merk en type.

Neem een supplement

Voor sommigen is het nemen van een vitamine D-verrijking misschien wel de meest ideale benadering om een adequate opname te garanderen. Vitamine D bestaat in twee primaire organische structuren: D2 (ergocalciferol) en D3 (cholecalciferol). Gewoonlijk komt D2 van planten en D3 van creature’s. Exploration beveelt aan dat D3 in het algemeen meer dwingend is om vitamine D-spiegels te verhogen en op peil te houden dan D2, dus zoek naar een supplement met deze structuur. Bovendien is het van cruciaal belang om top- notch-supplementen die onafhankelijk zijn getest. Een paar landen – zoals de Verenigde Staten – voeren geen gezonde verbeteringen door, die de kwaliteit van supplementen juist kunnen beïnvloeden.

probeer een UV-lamp

Lichten die UV-B-straling produceren, kunnen ook uw vitamine D-spiegel helpen; deze lichten kunnen echter duur zijn. Op het moment dat uw huid wordt blootgesteld aan UV-B-straling van de zon, is deze klaar om zijn vitamine D te produceren. UV-lampen imiteren de activiteit van de zon en kunnen met name nuttig zijn als uw zonopenheid beperkt is vanwege topografie of tijd binnenshuis .UV-straling wordt al geruime tijd als remedie gebruikt voor verschillende huidaandoeningen, maar de laatste tijd is het op de markt gebracht als een manier om vitamine D-spiegels te verbeteren. Veiligheid is een belangrijk punt van zorg bij deze apparaten, omdat veel openheid je huid kan verteren. Het wordt vaak aanbevolen om uw openheid te beperken tot bijna 15 minuten tegelijk.

Aanbevolen hoeveelheden

De aanbevolen dagelijkse hoeveelheid voor vitamine D levert de dagelijkse hoeveelheid die nodig is om gezonde botten en een normale calciumvertering bij gezonde personen op peil te houden. Het accepteert onbeduidende openheid van de zon.

ADH: De aanbevolen hoeveelheid vitamine D voor volwassenen van 19 jaar en ouder is 600 IE per dag voor mensen, en voor volwassenen >70 jaar is het 800 IE regelmatig.

UL: Het aanvaardbare bovenste innameniveau is de grootste dagelijkse opname die vergezocht is om destructieve gevolgen voor de gezondheid te hebben. Voor volwassenen en kinderen ouder dan negen is de UL voor vitamine D vierduizend IE.

 

Laatste gedachte:

Vitamin D is regularly added to food staples —, for example, milk and breakfast oats — to build admission of this nutrient. Free-range and pastured eggs are an incredible wellspring of vitamin D, as chickens with admittance to daylight produce more vitamin D in their eggs than those that remain indoors. Much like people mushrooms produce vitamin D when exposed to UV light. Eat Wild mushrooms — or economically grown ones treated with UV light. Fatty fish and seafood are among the foods most elevated in vitamin D.

 

 

Leave a Comment