Hoe draag je een mondmasker in 2021

Hoe draag je een mondmasker Gezichtsmaskers zijn een apparaat dat wordt gebruikt om de verspreiding van ziekten te voorkomen. Ze kunnen ook tandheelkundige, ontkoppelings-, laser-, klinische, methodologie- of zorgvuldige maskers worden genoemd. Gezichtsmaskers zijn flodderige maskers die de neus en mond bedekken en oorcirkels of banden of groepen aan de achterkant van het hoofd hebben. Er is een breed scala aan merken, en ze zijn er in verschillende tinten. Het is van cruciaal belang om een ​​gezichtsmasker te gebruiken dat wordt ondersteund door de FDA.

Hoe draag je een mondmasker

Hoe draag je een mondmasker? Waar wordt een gezichtsmasker voor gebruikt?

Gezichtsmaskers helpen de verspreiding van ziektekiemen te beperken. Wanneer iemand praat, hackt of piept, kunnen er kleine druppeltjes in de lucht komen die anderen kunnen besmetten. Als iemand ziek is, kan een gezichtsmasker het aantal ziektekiemen dat de drager afgeeft verminderen en anderen beschermen tegen verzwakking. Een gezichtsmasker beschermt uw mond meestal tegen de hagelslag en andere druppels.

Wanneer moet een gezichtsmasker worden gedragen?

Overweeg het dragen van een gezichtsmasker als je verzwakt bent door een hak- of snuifziekte (met of zonder koorts), en je hoopt in de buurt van anderen te zijn. Het gezichtsmasker helpt hen te beschermen tegen het krijgen van uw ziekte. Instellingen voor medische diensten hebben expliciete richtlijnen voor wanneer personen gezichtsmaskers moeten dragen.

Instructies voor het opzetten en verwijderen van een gezichtsmasker

Eenmalige gezichtsmaskers moeten een keer worden gebruikt en daarna in het afval worden gegooid. U moet ook maskers verwijderen en vervangen als ze nat worden.

Houd u voortdurend aan de artikelrichtlijnen over het gebruik en de capaciteit van het masker en de methode voor het aanbrengen en verwijderen van een hoes. Ervan uitgaande dat de procedures voor het opzetten en vernietigen van het masker niet toegankelijk zijn, volgt u de onderstaande middelen.

Instructies voor het opzetten van een gezichtsmasker

 1. Reinig uw handen met een reinigingsmiddel en water of handdesinfecterend middel voordat u contact opneemt met het masker.
 2. Verwijder een masker uit de kist en zorg ervoor dat er geen absolute scheuren of openingen in de ene of de andere kant van het masker zijn.
 3. Ontdek de bovenkant van het masker. De zijkant van het masker met een stevige buigbare rand is de bovenkant en is bedoeld om zich naar de staat van je neus te vormen.
 4. Ontdek de voorkant van het masker. De getinte kant van het masker is meestal de voorkant en moet van je af zijn gericht, terwijl de witte kant contact maakt met je gezicht.
 5. Volg de onderstaande richtlijnen voor het soort masker dat u gebruikt.
 • Gezichtsmasker met oorcirkels: Houd het masker bij de oorcirkels vast. Zoek een ring rond elk oor.
 • Gezichtsmasker met stropdassen: Breng het masker op uw neushoogte en zoek de stropdassen over de kruin van uw hoofd en zet het vast met een strik.

Gezichtsmasker met banden:

Houd het masker in uw greep met het neusstuk of de bovenkant van het masker binnen handbereik, zodat de hoofdbanden onvoorwaardelijk onder uw handen kunnen hangen.

Draag het masker naar je neushoogte en trek de bovenste wimper over je hoofd met het doel dat het over de kruin van je hoofd rust.

Vorm of knijp de verharde rand naar de staat van je neus.

Als u een gezichtsmasker met stropdassen gebruikt:

pak de basisbanden, één in elke hand, en zet ze vast met een strik in de warboel van je nek.

Trek het onderste deel van het masker over uw mond en kaaklijn.

Instructies voor het verwijderen van een gezichtsmasker

 1. Reinig uw handen met een reinigingsmiddel en water of handdesinfecterend middel voordat u contact opneemt met het masker. Voorkom dat u de voorkant van het masker krijgt. De voorkant van het masker is bevuild. Raak gewoon de oorcirkels / banden / band aan. Volg de onderstaande aanwijzingen voor het soort masker dat u gebruikt.
 2. Gezichtsmasker met oorcirkels: houd beide oorcirkels vast en til het masker voorzichtig op en verwijder het.
 3. Gezichtsmasker met stropdassen: maak eerst de basisboog los. Maak op dat moment de bovenste boog los en trek het masker van u af terwijl de banden worden losgemaakt.
 4. Gezichtsmasker met banden: til eerst de basisband over uw hoofd. Trek op dat moment de bovenste schakel over uw hoofd.
 5. Gooi het masker in de vuilnisbak. Reinig uw handen met een reinigingsmiddel en water of handdesinfecterend middel.

Instructies om optimaal gebruik te maken van uw masker

Men kan de geschiktheid van stof en klinische maskers verbeteren door te garanderen dat de maskers goed aansluiten op de vormen van uw gezicht om te voorkomen dat er lucht langs de randen van de maskers wordt gemorst.

Maskers moeten comfortabel over de neus, mond en kaaklijn zitten, zonder gaten. U zou warme lucht door de voorkant van het masker moeten voelen komen wanneer u uitademt.

Maskers met een buigbare neusstrip helpen voorkomen dat lucht uit het hoogste punt van het masker stroomt.

Een paar groepen besluiten om vervangbare maskers onder hun stoffen masker te dragen. Daarrond moet het stoffen masker de randen van het vervangbare masker tegen het gezicht drukken. Probeer geen lagen toe te voegen als ze het moeilijk maken om in te ademen of uw zicht belemmeren.

Correct gebruik, voorraden en reiniging van maskers zijn eveneens van invloed op hoe goed ze u beschermen. Volg deze middelen voor het opzetten en verwijderen van uw masker:

 • Was of desinfecteer uw handen bij het opzetten van uw masker.
 • Plaats uw masker over uw mond, neus en kaaklijn.
 • Zorg dat het gezellig is.
 • Maak geen contact met uw masker terwijl u het draagt.
 • Als u per ongeluk in aanraking komt met uw masker, was of desinfecteer dan uw handen.
 • Als uw masker nat of vuil wordt, verander dan naar een perfect masker. Doe het tweedehands masker in een afsluitbare verpakking totdat u het kunt weggooien of wassen.
 • Verwijder het masker door het los te maken of de oorkringen af ​​te nemen zonder de voorkant van het masker of uw gezicht te raken.
 • Was uw handen na het verwijderen van uw masker.

Leave a Comment