simulatie: 3 Aan de slag met VR-vluchtsimulatie

Virtual Reality is al enige tijd een intrigerende en indrukwekkende nieuwe manier om vluchtsimulatie te ervaren, maar de opties kunnen overweldigend zijn! Terwijl sommige VR-systemen snel en gemakkelijk duizenden dollars kunnen kosten, wat sommige potentiële aspirant-piloten kan afschrikken, zijn PC-gebaseerde VR-simulatie een veel betaalbaardere optie die veel piloten steeds meer gebruiken. Terwijl er veel opties die er zijn, hier zijn enkele tips over apparatuur en software om te kijken in.

VR-headsets:

Virtual Reality heeft dit jaar een grote vlucht genomen! Met veel must-have games en toepassingen als gevolg van de nieuwe golf van Pimax lezen. VR vereist geen internetconnectiviteit (integendeel) voor head-tracking, het wordt allemaal gedaan door de sensoren van de gebruiker op hun headset – wat betekent dat er een duidelijke zichtlijn moet zijn tussen de sensoren en hun HMD (head mounted display).

Dit kan een probleem zijn in bepaalde toepassingen als hier geen rekening mee wordt gehouden, maar het grootste probleem lijkt altijd niet-gebruikersafhankelijk te zijn (een probleem bij het voltooien van allerlei huishoudelijke taken), zoals bij gamen. Bij het gebruik van VR gebruik je ook je handen en vingers op een controller, nu VR door sommige commerciële simulatie wordt gebruikt, hebben zij op de hand gebaseerde controllers ontwikkeld die dit soort interactie zonder problemen mogelijk maken.

Cute black teenager exploring virtual reality near concrete wall Lovely African American teen girl trying to interact with virtual reality while standing near concrete wall under bright light simulator stock pictures, royalty-free photos & images

Als je er vroeg bij wilt zijn, vooraan in de rij en op het scherpst van de snede als het gaat om VR-headsets, zijn SteamVR en Oculus Rift je beste weddenschappen. Beide draaien prima op hun aanbevolen (hoewel een beetje te dure) specificaties, hoewel je veel betere prestaties kunt halen uit een gaming-pc met een krachtige GPU.

Hun belangrijkste nadeel is het beperkte volggebied op kamerschaal, daarom denk ik dat Vive alleen effectief kan worden gebruikt voor cockpits. Maar afhankelijk van je werkelijke behoeften en smaak zou elk van deze drie headsets je op zijn minst moeten voorzien van alle immersie die je nodig hebt en zou het zelfs een upgrade kunnen zijn ten opzichte van eerdere generaties.

Hardware

Je hebt topapparatuur nodig om deze programma’s te kunnen draaien. Vluchtsimulatie in het bijzonder zijn notoir CPU-intensief en dat beperkt het aantal mensen dat ze op hun thuiscomputer kan draaien. We hebben een lijst samengesteld van de krachtigste processors op de markt en hebben hun prestaties vergeleken met een aantal verschillende prijsklassen, zodat je de beste deal voor jou kunt vinden. Je kunt ook onze sectie over flight simulatie computer builds bekijken voor een aantal voorverpakte oplossingen waarbij alle onderdelen al zijn geselecteerd.

Latin american woman at home having fun with a virtual realit headset and joystick Latin american woman at home having fun with a virtual realit headset and joystick - Lifestyles simulator stock pictures, royalty-free photos & images

X-Simulator is het derde deel in onze serie van geavanceerde rij-spellen. Deze simulators zijn ontworpen voor gebruik op motion platforms, met een maximale “DOF” van 4. Traditionele motion platform software haalt deze standaard niet; het is tot nu toe beperkt tot twee DOF, zelfs voor zulke complexe bewegingsscenario’s als rolstoelracen. X-Simulator is de eerste en enige third-person simulator die kan worden gebruikt op een drie of vier DOF motion platform, waardoor een authentieke en volledig meeslepende rij-ervaring wordt geïntroduceerd als nooit tevoren. Het biedt ook het basis ontwikkel raamwerk dat nodig is om het niveau van physics en voertuigdynamica te implementeren dat nodig is om volledig gebruik te maken van deze capabele platforms.  is een andere geweldige bron die de werkelijke hardware en software platform bespreekt.

Als je virtual reality wilt proberen en een solide HOTAS-setup wilt voor vlucht- of ruimtesimulators, dan is de Thrustmaster T.16000M FCS HOTAS bundel misschien precies wat je zoekt. Hij heeft een soepele, precieze besturing, een heleboel knoppen en schakelaars, optionele roerpedalen en wordt al jaren gebruikt in de meest veeleisende titels.

De M2A4 VolairSim is een zeer innovatieve en gepersonaliseerde RC Simulator die je het gecombineerde gevoel geeft van het echte werk. Het heeft een volledig zes assen bewegingssysteem dat pitch, roll, yaw en throttle omvat. De cockpit is uitgerust met vibratie feedback in aanvulling op het volledige bewegingssysteem!

Naast de innovatieve functies is deze simulator standaard uitgerust met een breed scala aan functies, waaronder een beweegbare gashendel, verstelbare roerpedalen en een ingebouwde 6-kanaals radio-ontvanger. Door te kiezen uit meer dan 170 vliegtuigmodellen (en op het moment van dit bericht zijn er 181 vliegtuigen), zal uw vluchtsimulator ervaring niet van deze wereld zijn!

Male patient hand holding a VR box And the female doctor assisted in the physical therapy on the arm, the concept of technology helped the feeling as if a doctor came to treat him at home Male patient hand holding a VR box And the female doctor assisted in the physical therapy on the arm, the concept of technology helped the feeling as if a doctor came to treat him at home. simulator stock pictures, royalty-free photos & images

Tactiele feedback of het gebruik van basshakers dankt zijn naam aan de tastzin; dit gebeurt wanneer je een voorwerp fysiek schudt om een audiofrequentie van een geluid te produceren. In het geval van tactiele bas nemen deze apparaten de basfrequenties, leiden ze weg van de subwoofer en sturen ze naar een soort frame waar ze resoneren. Dit helpt bij het gevoel van onderdompeling, omdat voorwerpen die elkaar raken allerlei soorten hoge en lage frequenties produceren. Als u bijvoorbeeld uw handen tegen elkaar legt en dan met uw rechterhand op uw linkerarm klopt, zal dit een geluidsgolf creëren – een reeks pieken met daartussen enkele kleinere dalen. Door deze lage frequenties van de subwoofer naar iets als een boekenplank of tafelblad van hout te sturen, zal het resoneren en “schudden” overeenkomstig de muziek die wordt afgespeeld.

VR-compatibele flight sim-software:

X-Plane: Met satellietgegevens kun je een terrein met een zeer hoge resolutie creëren. Hier zijn twee foto’s van hetzelfde gebied: De normale kaart is de eerste, en de andere is gemaakt met satellietgegevens. Het verschil is dat er geen ruis is in de tweede, terwijl je duidelijk ruis kunt zien in de eerste.

FlyInside-vluchtsimulatie: De eerste versie van Prepar3D® VR werd eind 2014 uitgebracht, gevolgd door extra uitbreidingspakketten die zowel nieuwe functies als vliegtuigen bevatten. Vandaag zijn we verheugd om Prepar3D® 4.0 te lanceren en de nieuwe naam die daarbij hoort:

Lockheed Martin® Prepar3D® V4. Lockheed Martin heeft een lange geschiedenis van innovatie in de vluchtsimulatie wereld en hun ervaring heeft geholpen om Prepar3D V4 beter dan ooit te maken! U zult merken dat er veel nieuwe visuele waarheidsgetrouwheid is, waaronder op fysica gebaseerde rendermaterialen en zelfschaduwing op alle toepasbare objecten. De nieuwe gebruikersinterface is intuïtief en bevat veel bekende elementen uit eerdere versies. Zelfs het installatieprogramma heeft een revisie ondergaan, waardoor de installatie sneller en eenvoudiger is dan ooit tevoren!

Aerofly FS2: Deze gratis online vluchtsimulatie is eenvoudig te gebruiken en werkt het beste op Google Chrome. Kies uit een groot aantal vliegtuigen met realistische besturing en lees nuttige handleidingen om aan de slag te gaan. Bevind je je in een storm of slecht weer? Gebruik het aangepaste weersysteem om met het gemak van een schuifregelaar toe te voegen. Na vele jaren wordt deze vluchtsimulator nog steeds bijgewerkt en het is de moeite waard als je gratis basisvluchtopties wilt. Gelieve uw browser software te upgraden of een alternatieve web browser aan te vragen (IE9+, Firefox, Safari) indien u niet kunt inloggen.

RC Simulatie training: Wilt u leren hoe u een op afstand bestuurbaar (RC) vliegtuig of drone bestuurt? “RealFlight 8” is gemaakt voor de hobbyist met RC-vliegtuigen, en geeft je de ervaring van het vliegen en de tools om het te beheersen en ervan te genieten. Ontdek uw creativiteit met de aanpasbare RealFlight-scenario’s, zoals geanimeerde vliegende objecten en dieren, en voeg uw eigen foto’s toe die u met een digitale camera of mobiele telefoon hebt genomen. Voor wie nog geen RC-controller heeft, is er het optionele MK-385 radiosysteem, dat speciaal door Horizon Hobby is ontworpen om je de beste ervaring met “RealFlight 8” te geven.

Leave a Comment